Mooiweerkorfballers

DOW/Wêz Handich A1:
U heeft waarschijnlijk wel vernomen dat er na de openingswedstrijd tegen OKO/BIES A2 niet erg veel nieuws van de A1 op site is verschenen. Vandaar dat nu alle wedstrijden even in één verslag worden gestopt om te compenseren voor het gebrek aan informatie over onze wedstrijden. Om de titel even te verklaren, het viel de schrijvers van dit verslag op dat het altijd mooi korfbalweer is als wij in actie komen om even ‘lekker te boljen’ en dan komt de term mooiweerkorfballers al snel in beeld.

DOW/Wêz Handich A1 – Kinea A1
“De Oanhâlder Wint!”
Weer: zonnig en windstil, boven de 25 graden
Opstelling
Aanval: Henk, Tjalling, Marije en Annemarie
Verdediging: Jorn, Jorian, Emma en Ineke (c)

In de eerste thuiswedstrijd op het mooie grasveld van Sportpark de Burgerkamp in Eastermar werd Kinea A1 ontvangen. Een aantal van onze spelers die al meerdere jaren in de A1 speelt, herkende een aantal spelers waar ze twee jaar geleden ook een aantal mooi duels tegen hebben gespeeld. Vanaf de allereerste minuut zag het publiek een erg spannende wedstrijd. De combinatiejunioren schoten uit de startblokken en kwamen via goals van Henk en Emma al gauw op een 4-1 voorsprong. Kinea kwam hierna echter los en kwam voor rust gelijk op 7-7. In de tweede helft was het de uitploeg die het initiatief nam. Van de 7-8 tot de 11-12 stond de ploeg uit De Knipe aan de goede kant van de score. Invallers Nynke en Mark zorgden ervoor dat de thuisploeg voor het eerst op voorsprong kwam en in de allerlaatste secondes van de wedstrijd was het Marije die de beslissende goal maakte. De prima fluitende scheidsrechter G. Zuiderveld maakte hierna direct een einde aan de wedstrijd, eindstand: 14-13.

DOW/Wêz Handich A1 – De Pein A1
“De Slag om de Leyen junioreneditie”
Weer: wederom zonnig en windstil
Opstelling
Aanval: Tjalling, Mark, Ineke (c) en Annemarie
Verdediging: Jorian, Jorn, Nynke en Marije

Een wedstrijd die inmiddels toch wel ongelooflijk vaak op het programma heeft gestaan, werd ook dit veldseizoen tweemaal gespeeld. Op het Quick-toernooi wist de Rottevalle/Eastermar-combinatie nog knap te winnen met 4-3, ditmaal was de eindstand een klein beetje anders. Tot 4-5 was het een spannende wedstrijd, maar daarna kon de thuisploeg niet meer meekomen met het ongelooflijke schotpercentage dat de heren van de Pein A1 haalden. Voor de rust liepen ze uit tot 4-7 en in de tweede helft bleven ze gewoon doorgaan met wat ze al deden. Een invalbeurt van Henk kon ook geen verschil meer brengen en zo was het de Pein die de koppositie in de tweede klasse A pakte. Eindstand: 8-14

Heerenveen A2 – DOW/Wêz Handich A1
“Een tegenvallende strijd om de koppositie”
Weer: bewolkt maar droog, nog steeds warm
Opstelling
Aanval: Henk, Jorian, Emma en Ineke (c)
Verdediging: Tjalling, Mark, Nynke en Marije

Het jonge Heerenveen A2 had een perfecte start van de competitie; zes punten uit drie wedstrijden. Er werd veel verwacht van deze wedstrijd en dus was de Bouwbedrijf Sicco Postma-formatie gefocust op de overwinning. Door het tijdstip van 10:00 uur (!) besloten veel spelers (op een enkeling na) om toch iets eerder te gaan slapen dan normaal. Maar de extra goede voorbereiding bleek uiteindelijk toch niet noodzakelijk om deze op papier belangrijke wedstrijd te winnen, de thuisploeg was niet klaar om tegen onze mix van ervaring en talent op te boksen. Via 0-6 werd het 2-9 en ook in de tweede helft bleef de uitploeg makkelijk scoren. Invallers Annemarie en Jorn droegen in het laatste kwartier ook nog hun steentje bij aan de overwinning en zo werd er gewonnen met 5-17.

DOW/Wêz Handich A1 – Harich A1
“Een winst met een verlies”
Weer: perfecte temperatuur, beetje wind
Opstelling
Aanval: Henk, Mark, Emma en Annemarie
Verdediging: Jorian, Jorn, Marije en Ineke (c)

Op de eerste dag van de tiende maand stond Harich A1 op het programma, het was de eerste wedstrijd die gespeeld werd tijdens het ‘thermoshirtseizoen’ dat gemiddeld zo’n vier weken duurt voordat we de zaalvloer voor het eerst betreden. Harich A1 is een bekende van vorig jaar, een over het algemeen veel scorende ploeg met een minder sterke verdediging. Door middel van goals van de gebroeders Van der Wijk, die voor het eerst in het zelfde vak speelden, kwam de thuisploeg al gauw op een 2-0 voorsprong. Hierna sloeg het noodlot toe voor Jorn, hij viel uit met een enkelblessure en dus moest Tjalling het veld al na vijf minuten betreden. Ondanks deze tegenvaller vergrootte onze jarige aanvoerster Ineke de score tot 3-0 en leek er op sportief gebied geen vuiltje aan de lucht voor de ‘pompeblêden ‘. Na dit doelpunt brak echter een fase aan waar de doelpunten niet vielen en Harich aan kon sluiten tot 3-2. Een gemiste strafworp en vijftien minuten verder werd de korf dan eindelijk weer gevonden en liep de combinatievereniging uit tot een 7-2 stand bij rust. Na een aantal tactische aanwijzingen van trainer/coaches Anna de Vries en Teun Zuiderveld was DOW/WH klaar om te laten zien dat het beter kon. In het tweede bedrijf leek er een geheel andere ploeg op het veld te staan. Alle ballen vlogen erin en iedereen pikte minstens één doelpuntje mee. Hoogtepunten waren een mooie fade-away van Jorian en pijnlijk slecht acteerwerk om een strafworp te versieren. Eindstand: 23-6.

De Waterpoort A1 – DOW/Wêz Handich A1
“Inspiratieloze tweepunter”
Weer: koud, maar niet heel koud
Opstelling
Aanval: Henk, Jorian, Emma en Nynke
Verdediging: Mark, Tjalling (c), Annemarie en Riekje

Wederom een oude bekende, maar ditmaal voor de oude spelers van de B’s. In de opstelling voor deze wedstrijd ziet u misschien een naam staan die nog niet eerder is genoemd, maar dit was de rentree van Riekje Hamstra in de A1. Tijdens de allereerste oefenwedstrijd van het seizoen viel ze geblesseerd uit, maar nu was ze terug en klaar om weer zoals gewoonlijk voor elke bal te vechten. Jammer genoeg leek het wel alsof Riekje de enige was die van plan was dat te doen op deze zaterdagmiddag in oktober. Er werd van te voren al een beetje verwacht dat dit niet de lastigste tegenstander zou zijn en dat was op het veld duidelijk te zien. Ondanks dat stond het in de rust toch 2-7 in ons voordeel (mede dankzij twee fade-aways van Henk). Taak voor de tweede helft was uitspelen en de punten meenemen. Ook de tweede helft bracht niet echt veel spektakel met zich mee. Tegen het einde van de wedstrijd waren er nog invalbeurten weggelegd voor Marije, Ineke en Rick van de A2. Bedankt dat je zo snel kon komen na je eigen wedstrijd, Rick! Eindstand: 6-14

DOW/Wêz Handich A1 – NKC (N) A1
“Fedde’s on fire! NKC is terrified!”
Weer: regenachtig, geen wind
Opstelling
Aanval: Jorian, Henk, Nynke en Marije
Verdediging: Tjalling, Mark, Ineke (c) en Riekje

De dag voor de wedstrijd kwam er via Facebook het bericht binnen dat koploper de Pein A1 twee punten had laten liggen tegen Kinea A1. Voor de wedstrijd waarschuwde Teun ons dan ook voor het ‘vergeten te profiteren-scenario’. Werken aan het doelsaldo was de voornaamste taak voor de wedstrijd tegen hekkensluiter NKC A1, maar ondanks het verschil op de ranglijst stond het simpelweg 4-3 na tien minuten. Na de derde goal van onze tegenstanders ging de concentratie een beetje omhoog en werd er uitgelopen tot 9-3 bij rust. In de pauze werd onder genot van een bekertje ranja ons haarfijn uitgelegd dat we onder ons niveau aan het presteren waren. Er werd te dom verdedigd en niet genoeg gescoord, in de tweede helft moesten we minstens de twintig doelpunten aantikken. In de tweede helft werd de korf makkelijker gevonden en liepen we snel uit naar een stand van 12-5. Bij deze stand is er echter volgens de scorenotatie iets wonderbaarlijks gebeurd. Jurjen Rienk (alias Fedde), de trotse aanvoerder van DOW/WH A2, heeft het voor elkaar gekregen om te scoren terwijl hij niet in het veld stond. Dat was waarschijnlijk ook het meest spectaculaire wat deze wedstrijd te bieden had, de wedstrijd werd besloten met een onehander van Henk en complimenten van de tegenstander (blijkbaar zijn we al voor de zaal kampioen geworden). Eindstand: 22-7

8. NKC (N) A1 7 0 -58

Op basis van onderling resultaat staan we momenteel derde in de tweede klasse A, maar we voelen ons vanzelfsprekend medekoploper. Volgende week gaan we dit vieren bij het Golden Wokpaleis in Opeinde, hierna volgen oefenwedstrijden tegen LDODK A2 en De Flamingo’s A1 en voor sommigen van ons het bekende PKKT Toernooi. Bedankt voor het lezen en we hopen u langs de lijn te zien in Burgum