Goede start voor het derde vlaggenschip

Nadat het veldseizoen met winst is afgesloten, werd het tijd voor de voorbereiding richting het zaalseizoen. Doordat er op het veld maar eenmaal is gewonnen, moesten de spelers van DOW/WH 3 vol aan de bak voor het zaalseizoen. Zo werd er maar 1 training overgeslagen. Zelfs in de herfstvakantie werden de vrijwilligers van de Dûnoardhal bereid gevonden om de zaal voor hun te openen! Maar ook buiten het veld werd aan verbeterpunten gedacht.

Zoals u eerder heeft kunnen lezen, is er een teamuitje beloofd. Zo gezegd, zo gedaan. Een trainingsavond werd iets anders ingevuld dan anders; daar waar normaal de ballen door de korf gaan, gingen nu de drankjes eenvoudig door de kelen..

De zeer geslaagde avond had zoveel indruk gemaakt, dat een aantal spelers er nog meerdere dagen van kon genieten…
Het weekend voor de officiële start van het seizoen stonden er nog 2 oefenwedstrijden op het programma. Vrijdagavond kwam Kinea 2 op visite en de dag erna reisde het combinateam af naar Akkrum om daar Sim 1 te ontmoeten. Er stond niet alleen een oefenwedstrijd op het spel, ook werd er een nieuwe selectieronde gehouden. Dit gaf bij de spelers toch een extra druk, of misschien zelfs een extra drive, want het spel ging voortvarend! Binnen 24 uur spelen werden er meer dan 50 doelpunten gemaakt en minder dan 25 geïncasseerd.
Met dit zelfvertrouwen op zak werd er zondag afgereisd naar de hoofdstad van Friesland. In een nog donkere hal stond Leeuwarden 2 op ons te wachten. Onderweg werd al wat inside-information opgedaan, de tegenstander van vandaag is een bekende van het tweede van vorig jaar. Vorige seizoen speelde Leeuwarden 2 bij WH/DOW 2 in de competitie, maar kon degradatie niet tegen gaan. Echter waren een aantal oud gediende van WH/DOW 2 een beetje verrast toen men de tegenstander zag, het waren niet dezelfden als afgelopen jaar.
Na de korte en duidelijke bespreking kon er begonnen worden aan de warming-up. Echter duurde de warming-up langer dan verwacht, er was geen scheidsrechter te bekennen. Hoe dit kan is nog een raadsel, had de scheidsrechter zijn schema nog niet gekregen, lag ie nog in de rustmodus, gewoonweg vergeten, of zou het dan toch komen door het scheidsrechters te kort wat tegenwoordig erg aan de orde is? Wie zal het zeggen…?
Afijn er werd door een lid van Leeuwarden een fluitje en trainingspak opgezocht en zo kon er dan na 20 minuten vertraging alsnog gestart worden. Dat beide teams nog moesten wennen aan een officiële wedstrijd was wel te merken, na 7 minuten te spelen waren de cijfers in tijdwaarneming het enige wat er veranderd was. Maar gelukkig was daar Jappie (Jacob vd Berg) die de nul van het scorebord wist te halen en vlot daarna de score te verdubbelen. Hierna ging het snel, Leeuwarden mocht nog 2 maal scoren en daarna de gasten weer 5 maal. Inmiddels was de eerste helft halverwege en leek de wedstrijd redelijk gespeeld. Het combiteam liet niets heel van de Leeuwarder aanvallen, maar vergat zichzelf te belonen met doelpunten. In een rommelige periode van de laatste 10 minuten leek het erop dat de gasten zich lieten opjutten door het chaotische spel van de thuisploeg en door het publiek, waardoor het veel fouten ging maken en dat gaf Leeuwarden een kans op de aansluiting. In de laatste minuten voor rust wist Leeuwarden nog 2 maal te scoren, in de laatste seconden werd het verschil terug gedrongen naar 3.
Snel werd er dan ook de kleedkamer opgezocht om alle puntjes weer op de I te krijgen. In de kleedkamer werd nogmaals benadrukt dat wij het spel in handen hadden en dat er weer een gat geslagen moest worden. De wedstrijd was nog niet gewonnen, er moest nog wel gestreden worden! Nog maar een half uur te gaan om rustig de voorsprong uit te breiden en dan de eerste punten van de zaal mee te nemen richting Eastermar en Rottevalle.
Nog amper deze woorden te hebben gezegd, werd het beginsignaal voor de tweede helft al gegeven. Ondanks de bemoedigende woorden was het de thuisploeg die de score opende, 5-7. Net zoals in de eerste helft moest Jappie het voorbeeld van scoren geven, zo nu ook weer 2 maal. Dit geeft het combiteam weer een boost, waardoor een betere fase weer aanbreekt. Net als de eerste helft mag Leeuwarden nog 2 maal met scherp schieten, toch doen de gasten het beter en maken er 5. Bij een stand van 7-13 zou men verwachten dat de wedstrijd wel gespeeld is en kan er gecontroleerd uitgespeeld worden. Helaas, niets is minder waar. Leeuwarden zette 2 tactische wissels in, die gelijk van invloed waren op de wedstrijd. Zo werd er 5 maal op rij gescoord en was de spanning direct terug in de wedstrijd. Met nog zo’n 10 minuten te spelen werd het stuivertje wisselen. Al stonden de gasten aan de goede kant van de score, zeker van een overwinning waren ze niet. Zo werd er weer een gaatje geslagen naar 12-14, maar gelijk was daar het antwoord van Leeuwarden. Via een strafworp kon Leeuwarden sinds het eerste fluitsignaal weer langs zij komen. Oei oppassen geblazen voor de gasten. Dat DOW/WH 3 iets geleerd had in de eerste helft was wel duidelijk, de laatste fase van de wedstrijd werd veel beheerster uitgespeeld. De Leeuwarder aanvallen werden weer aan banden gelegd, men mocht maximaal 1 maal schieten waarna de Fries-hemden de bal weer in bezit hadden. Hierdoor kreeg het aanvalsvak weer de mogelijkheid tot scoren, wat ook keurig gedaan werd. In tegenstelling van de eerste helft werd de laatste minuut wel uitgespeeld en zo konden de punten mee in de tas.
Dankzij sterk teamwerk en hard voor elkaar willen knokken werden de eerste punten van het seizoen binnen gehaald. Na een kleine borrel werd Jappie en daar bij ook Anne Femke nog in het zonnetje gezet met een cadeau voor Berber. Al met al wederom een zeer geslaagde zondagmiddag!
Om ook zo’n geslaagde zondag mee te maken, willen wij u aanstaande zondag vanaf 12:00 uur uitnodigen in sporthal Dûnoard in Houtigehage. Het derde mag het opnemen tegen het gezellige Olympia uit Twijzel en daarna komen het tweede en eerste in actie tegen Kios uit Ruinerwold.