A1 in achtervolging……..

Op negentien november speelt WH/DOW A1 tegen de leeftijdsgenoten van Harich en het belooft, ondanks het resultaat van de vorige ontmoeting, een spannende wedstrijd te worden.

In de Westermar wordt om kwartier over één ’s middags het startsein gegeven door scheidsrechter S. Batema, maar – zoals u als trouwe lezer wel van ons gewend bent – kwam dat niet binnen bij iedereen en al snel stond het 0-4. Het aanvalsvak, bestaande uit Jorian, Tjalling, Ineke en Annemarie, deed iets terug via goals van beide heren. Het andere vak (Henk, Jorn, Emma en Riekje) had meer moeite om de korf te vinden, wat voornamelijk te maken had met het aantal slechte passes. Bij Harich scoorden voornamelijk de dames en bij Rottevalle/Eastermar-combinatie de heren en zo ging het om en om naar 5-7. Jorian verkleinde de marge kort voor rust naar 1, zodat we met 6-7 konden rusten.

In de pauze werd aangegeven niet wéér zo slecht te starten en dat we prima konden winnen, als we iets zorgvuldiger met het legio kansen omsprongen. Marije werd ingewisseld voor Ineke.

Na de pauze begon Harich beter, maar waren we niet zo slecht als aan het begin van de eerste helft. Zij scoorden 6-8 en wij de 7-8, zo gingen we door tot 8-10 toen Riekje en Henk van afstand de respectievelijke aansluitingstreffer en de gelijkmaker produceerden. Harich gaf nog een keer gas en forceerde een doelpunt van twaalf meter zonder korf, dus konden we weer in de achtervolging. En als je het over achtervolgingen hebt, kom je automatisch uit bij Tjalling van der Heide die de gelijkmaker scoorde: 11-11. De combinatie-van-juniorenploegen en de gasten uit Balk scoorden om en om door totdat Henk – een minuut voor het verstrijken van de speeltijd – de korfloze gamewinner van tien meter scoorde. Harich kreeg nog een aanval, maar wist daar niet uit te scoren en zo leverde dit belangrijke punten in de strijd voor het kampioenschap op.

Volgende week Heerenveen-uit, altijd lastig. Vorige keer werd het 17-6 voor ons, maar ja, vorige keer wonnen we ook 23-6 van Harich.