Wêz Handich/DOW B1 kan hand in eigen boezem steken

napoleonOp zaterdag 6 februari 2016 speelde Wêz Handich/DOW B1 de returnwedstijd tegen Wêz Warber/Wêz Fluch B1 in de Cammingahal (het oude halletje naast het Kalverdijkje) in Leeuwarden. Aan het begin van de wedstrijd had de Rottevalle/Oostermeer-combinatie alles nog in eigen hand, zolang ze wonnen was er niks aan de hand.

Wobbe van der Wijk had de nieuwe coaches, Anneke Tamsma en Janna Bekkema, een handje geholpen met de opstelling die er als volgt uit zag. In het eerste aanvalsvak stonden Rienk Bergsma, Mark van der Wijk, Hilde Scholte en Dieuwke Bosma, zij kwamen al gauw tot scoren middels een klein kansje die er handig in werd gelegd. Het tweede aanvalsvak (Jorn Kloosterman, Moniek Heddema (als heer), Janne de Jong en Nynke Bargerbos) had meer moeite met het vinden van de korf. Gelukkig hield de verdediging hen een hand boven het hoofd gedurende de eerste helft. Vlak voor het rustsignaal gaf Moniek Heddema haar tegenstander een spoedbehandeling schieten van afstand. Ruststand: 1-2 in het voordeel van de blauwhemden.

Na de rust begon de thuisploeg beter te spelen en kwamen ze al vlot 3-2 voor. Gelukkig had de Sjoerd Kingma/Elzinga-formatie Rienk Bergsma in de gelederen, hij heeft namelijk een handje van het scoren van doelpunten. De rest van de tweede helft was ontzettend spannend, beide ploegen vochten voor de overwinning, maar het was constant de thuisploeg die het initiatief nam. Het breekpunt was het moment waarop Mark van der Wijk een strafworp, normaal een kolfje naar zijn hand, miste. Hierna probeerde WH/DOW met de hand naar de hemel te reiken door wat meer risico’s te nemen in de verdediging. Maar ja, geef de tegenstander één vinger en ze nemen de hele hand. Het voor de hand liggende resultaat was natuurlijk dat de overwinning de tegenstanders in de hand gestopt werd. De eindstand was 8-6 in het voordeel van laagvlieger Wêz Warber/Wêz Fluch B1. Na het handje schudden was het tijd om terug te gaan naar Rottevalle. Hiermee kan Wêz Handich/DOW B1 (Wêz Net Sa Handich) de titelaspiraties in de ijskast zetten en uitkijken naar het veldseizoen.

Doelpuntenmakers: Mark van der Wijk (4), Moniek Heddema (1) en Rienk Bergsma (1)