verslag AVO 3- DOW1/Wez handichH A1

Om 9:15 Nederlandse tijd gingen met vol goeie moed we op weg naar Assen. Het was de bedoeling om veel te scoren. Het was immers de ploeg die onderaan stond. Wij moesten zien om ons doelsaldo op te krikken omdat onze naaste concurrenten veel meer hebben gescoord dan wij.

Onze voorbereiding voor de wedstrijd was goed en we hadden er veel vertrouwen in. Het duurde echter ook niet lang voordat de openingstreffer werd gemaakt, een inloopbal van Anne Zuiderveld.

Meteen de aanval daarna kregen we een doelpunt tegen en werd het spel wat slordig en vergooiden veel ballen. Uiteindelijk maakte Ruth de Vries toch met een afstandsschot 2-5. Na dit gaatje van drie te hebben gemaakt kregen we iets meer vertrouwen, maar het bleef in het eerste aanval vak moeilijk om te scoren. AVO kwam weer terug tot 5-5. We maakten het onszelf nu wat moeilijk. Maar gelukkig ging het eerste verdediging vak nu goed spelen en scoorde Jorian Kamp twee keer en konden we met een 5-7 de rust in.

De tweede helft begonnen we wat meer gefocust. Al snel scoorde goed spelende Tjalling een mooi afstandsschot en hadden we weer een gaatje van drie. Het spel begon nu al wat beter te worden. Hessel van der Heide, net als zijn broer goed spelend, twee doelpunten en stond het 6-10. Bij een stand van 7-11 kwam Teije Frits Benedictus in het veld voor Anne Zuiderveld. Er kwam nu meer rust in het vak wat net nidig was. Hierdoor kwamen we niet meer in gevaar. Riekje Hamstra kwam nog in het veld voor Willemien Kets. Riekje Hamstra maakte nog een mooie doorloopbal waardoor het 9-15 kwam te staan. In de laatste paar seconden wist Teije Frits  de eindstand te bepalen op 9-16 en konden we de twee punten meenemen naar huis.

Doelpunten: Hessel van der Heide (5), Tjalling van der Heide (3), Ruth de Vries (2), Jorian Kamp (2), Riekje Hamstra (1), Teije Frits Benedictus (1), Bente Hoekstra (1), Anne Zuiderveld (1).